Blogs

Hier zal ik de updates van Twenty posten. De meest recente bovenaan!

Dag lieve volgers,

Ik had vroeger een FB-pagina opgezet voor mijn (ondertussen overleden) ruintje Grimaldo. Omdat het voor mij praktischer is en het leuker is dat ik meer volgers heb, ga ik daarop verder.

Mochten jullie willen blijven volgen kunnen jullie deze pagina liken:

https://www.facebook.com/Grimaldo-S-1514558802166810/?ref=aymt_homepage_panel

Dag 6

Hier zijn we weer! Vandaag is mama meegegaan naar Twenty, een handje hulp was wel handig! Wel super leuk om te zien hoe ook mama met haar een band kan vormen :).

Vandaag gewoon opnieuw herhaald samen met Twenty. Eerst longe, dan peesbeschermers, onderlegger en ten slotte weer de longeersingel. En wat had ik anders verwacht dan dat ze gewoon alles braaf zou doen. Af en toe wil ze even de grapjas uithangen met een sprintje te trekken, maar daar kan je natuurlijk niet boos om worden!

Vanaf dat haar galop netjes bevestigt is aan een halstertje ga ik beginnen longeren met haar bitje. Dat accepteert ze nu mooi dus daar kunnen we stilaan weer een stapje verder in. :)

Kusje?
Kusje?

Dag 5

Sommige dagen zijn een beetje passen en meten, vandaag is zo'n dag. Ik heb vandaag ook wedstrijd met Julie, dus dan moet alles even wat aangepast worden. Gelukkig heb ik wel voor alles genoeg tijd. :)

Vandaag kreeg Twenty voor de eerste keer een bitje in haar mond. Gisteren waren we wezen winkelen en de verleiding was te groot geworden toen we een leuk, nieuw hoofdstel zagen hangen, hihi. Eigenlijk ging het wel goed, ze heeft een kwartiertje staan kauwen, maar daarna was het wel oké. Het misstond haar nog niet haha! :D

Toen ik gisterenavond nog hooi ging geven had ik haar nog even los gelaten in de piste. Zoals altijd ging ze vrij snel liggen, normaal laat ik haar gewoon doen, maar nu plofte ze echt voor mijn voeten neer en kon ik het niet laten om tegen haar te beginnen praten. En toen... Voor het ik het besefte zat ik gewoon naast haar! Tot nu toe toch echt het mooiste moment dat ik met haar heb gehad!

1ste keer hoofdstel!
1ste keer hoofdstel!
Samen liggen
Samen liggen

Dag 4

Ik vind het echt een vreemd gevoel. Het is nog maar dag 4, maar toch voelt het alsof Twenty en ik elkaar al een hele tijd kennen. Als we in de piste spelen loopt ze als een hondje achter me aan, komt ze knuffelen en lief doen. Van dat laatste heb ik vandaag even gebruik gemaakt hihi.

De voorgaande dagen had ik altijd iets nieuws voor haar in petto, en vandaag dus ook! Ik had al van het begin een onderlegger in mijn kast leggen, je wist nooit hoe snel het maar kon gaan... Dus even gek doen, even opwarmen en we konden aan de slag. Eerst alles herhalen, de stick, desensibiliseren, balkje draven en dan de peesbeschermertjes. Alles ging vanzelf, maar dat had ik ook niet anders verwacht! ;)

De onderlegger was toch maar iets vreemd... Hij heeft zeker 7 keer zandgehapt en een hoef gevoeld voor het allemaal in orde was. Maargoed, tijd krijgt ze. Een beetje druk is goed, maar als ze er nog niet klaar voor is dan is het voor een andere keer. Afijn, met de onderlegger over haar lichaam gaan was geen probleem dus heb ik hem er, letterlijk, met een zwaai opgegooid. Ik was duidelijk meer tevreden dan Twenty haha. Ze stond me maar vreemd aan te kijken toen ze 5 snoepjes, 3 knuffels en een hele hoop 'OOH FLINKE MEID'-complimentjes kreeg.

En toen dacht ik. Nah, laat ik die longeersingel ook een keer bovenhalen. Daar toonde ze dan weer absoluut géén interesse in, dus al gauw lag die ook op haar rug. De meeste paarden reageren toch wel op druk van een singel, dus daar had ik me wel aan verwacht. Maar nee hoor... Ook hier bleef ze super kalm, stapte ze braaf mee en keek ze me vooral heel verveeld aan! Brave Twenty!

Als belonging hebben we samen wat in de weide gespeeld :) Tot morgen!

Weide verkennen
Weide verkennen

Dag 3

Wel, wel, wel... Twenty heeft toch ook een 'stout' kantje. Wat ze me de 2 laatste dagen proberen te verbergen, toonde ze vandaag open en bloot. De rangorde met Vega is nog niet helemaal verdeelt, maar Twenty kan haar al niet meer missen. Longeren, oké. Voorbij Vega lopen zonder gedag te zeggen? Absoluut NIET oké. Maargoed, dat zijn jonge paarden zeker? Ademen en we beginnen opnieuw. Gelukkig lukte het daarna wel aardig en zijn we op een positieve manier kunnen stoppen met de 'training'.

Peesbschermers, weer iets helemaal nieuws. Eerst een kwartier aan zitten snuffelen en prullen en dan maar aangedaan. Als een dapper paard liep ze rond in de piste, haar benen staken waar ik ze nog nooit had zien steken, haha! Maargoed, voor alles een eerste keer! 

Wat ik vandaag ook ontdekt heb is dat ze een échte wondjes-dame is. Gisteren had ze zo'n 3 wondjes op haar hoofd, vandaag was dat het dubbele. *zucht*

Knuffelen kan ze ook als de beste!
Knuffelen kan ze ook als de beste!
Peesbeschermers zijn NIET interessant
Peesbeschermers zijn NIET interessant

Dag 2

Toen ik wakker werd had ik geen sms op mijn gsm. Was dat teken dat Twenty toch de boel niet had afgebroken? Hopelijk!

Toen ik de stal binnenkwam was er al een snoet me aan het aanstaren, heerlijk toch? Vega en Stormy stonden in de weide, dus kon Twenty wat los lopen in de piste. Gisteren ging dat nog gepaard met een hoop bokken en veel gecross, maar vandaag was het eerder een heuse snuffelpartij. 

Ondertussen kon ik de stal proper maken zonder gestoord te worden. Daarna de longe eraan vastgeklikt en begonnen met wat grondwerk. Gisteren stond ik al verstelt hoe koel ze alles aannam, vandaag was dat helemaal niet anders!

Daarna heb ik ook even de tijd genomen om haar dreadlocks uit haar manen te kammen. Alles vond ze best, zelfs zonder touw bleef ze gewoon geduldig stilstaan.  Ik was wel verrast toen ze me overal volgde als een hondje, schattig right? Foto's nemen is op die manier best moeilijk, vaak krijg je dan dingen zoals hieronder haha!

Nieuwsgierige neus...
Nieuwsgierige neus...
Twenty
Twenty

Dag 1

Vandaag kwam Twenty dan éindelijk aan. En eerlijk, het was een droom! Ze was braaf geweest op de rit naar hier (+- 2u) en ook in de stal was ze meteen wel braaf. Natuurlijk moest alles goed onderzocht worden en was ze wel wat zenuwachtig maar gelukkig was alles snel goedgekeurd. Hooinetten kent ze blijkbaar niet haha, daar at ze niet uit.

Wat ik niet had voorzien is dat ze zo brutaal zou zijn! Ze heeft echt van niks schrik en wil alles aanraken en ermee spelen. Het pitsen zal ze ook moeten afleren bij mij :P.

Vandaag krijgt ze nog wat me-time zodat ze even aan haar nieuwe plekje kan wennen zonder dat er constant andere paarden aan haar zitten snuffelen. Binnen een paar dagen gaan we even bekijken hoe we de kennismaking laten verlopen en kan ze lekker buiten spelen met Vega en Stromy.

Ik kijk enorm uit naar het (samen)werken met haar!

© 2016 Familie Jansen, Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin